BestRoboFest 2019

 У місті Дніпро 7-8 вересня відбувся BestRoboFest – одне з найбільших інженерних шоу України.
Цьогоріч в ньому вперше взяла участь команда гуртка робототехніки Черкаської гімназії №31 у складі: Гордієнко Софії 7-В та Кошельник Дар’ії 6-В тренер Солодовника Михайла Юрійовича. Фестиваль – масштабне дійство, яке включає видовищні «бої» роботів у 5 видах змагань, виставку техно-новинок від провідних робототехнічних студій України, різноманітні майстер-класи, дитячі читання, дефіле у костюмах роботів та інші активності. Майданчиком для проведення фестивалю став Палац студентів ДНУ імені Олеся Гончара.

Всього у Дніпро приїхало 43 команди з різних куточків України. Більшість учасників – не новачки у робототехніці. Приїхавши вперше на турнір такого рівня, команда показала гарні результати: у змаганні автономних роботів пройшли в 1/16 фіналу; у змаганні керованих роботів – потрапили в 1/8.

Це гарний старт, що стимулює до народження ідей, праці, навчання, пошуку, винаходів. Участь у фестивалі та, взагалі, існування гуртка стали можливими, завдяки тому, що гімназією придбано набори Lego для робототехники: два базових та два ресурсних. Серед чисельних плюсів цієї освітньої серії Lego (зручність, ергономічність, програмне забезпечення, якісний функціонал, наявність методичних матеріалів та ін.) зазначають лише один мінус – висока вартість. Тому не кожна родина може надати можливість дитині долучитись до світу робототехніки. Але гуртом, у рамках дружнього колективу все вдається втілити!
Висловлюємо подяку адміністрації, керівництву школи за надану учням можливість бути сучасними, передовими, отримувати знання не лише з книг, а на практиці вивчати закони фізики та конструювання, оволодівати практичними навичками керування технічними пристроями, а не лише теоретизувати. Вкладати в дітей – планувати своє майбутнє та впливати на майбутнє своєї країни. Дякуємо!!!

Більше фото