Проведено підсумкове засідання наукового товариства «Пошук»

У рамках співпраці ЧНУ імені Б. Хмельницького з Черкаською гімназією №31 11 травня 2023 року було проведено засідання наукового товариства «Пошук».

На зустрічі були присутні науковці: Юрій Присяжнюк, доктор історичних наук, професор кафедри історії України навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії і філософії; Галина Ярмоленко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій; учителі української мови та літератури, учні 10-их класів гімназії. Викладачі представили Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, зупинилися на умовах вступу до вишу, особливостях складання МПТ (ЗНО) із історії та української мови. Саме Галина Анатоліївна, у співпраці з Валентиною Петрівною Присяжнюк, учителем української мови та літератури нашої гімназії, Юрій Петрович є науковими керівниками, наставниками учениць 10-го класу, які в травні представлятимуть гімназію на конкурсі-захисті Малої академії наук на Всеукраїнському етапі.

Під час засідання відбувся захист робіт на конкурс МАН учениці 10-А класу Данчишен Анастасії «Словотвір лексичних інновацій» (наукові керівники – Ярмоленко Г.А., Присяжнюк В.П.); учениці 10-А класу Дмитрик Вероніки «Спроба демонтажу національної пам’яті за президентства В. Януковича» (науковий керівник – Присяжнюк Ю.П.). Після представлення робіт відбулося цікаве обговорення серед старшокласників.

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, де кожен із учасників зміг глибше усвідомити сучасні процеси історії України та мовознавства.