Встановлено поріг “склав/не склав” для пробного ЗНО

zno   Українським центром оцінювання якості освіти визначено поріг «склав/не склав» для тестів пробного ЗНО з тих предметів, тестування з яких було проведено 9 квітня.

За інформацією УЦОЯО, значення порога «склав/не склав» для тесту пробного ЗНО з математики становить 13 балів, історії України – 28 балів, англійської – 14 балів, німецької – 13 балів, іспанської – 16 балів, французької – 14 балів, російської мови – 33 бали, біології – 22 бали, географії – 26 балів, фізики – 14 балів, хімії – 22 бали.

Скориставшись ключами та схемами оцінювання завдань сертифікаційної роботи, кожен учасник тестування має можливість самостійно визначити кількість набраних балів за виконання завдань тесту.

Як відомо, поріг тесту «склав/не склав» визначатиметься для кожного тесту індивідуально і означатиме прохідний поріг, у разі подолання якого, абітурієнт отримає право використовувати результат тесту під час конкурсного відбору до вищих навчальних закладів.

Загалом, враховуючи проведення двох сесій пробного тестування у 2016 році, участь у ньому взяли 168 тисяч абітурієнтів і випускників шкіл.

Основна сесія ЗНО розпочнеться вже на початку травня. Упродовж місяця учасники тестування матимуть можливість скласти тести з української мови і літератури, математики та історії України. ЗНО з інших предметів буде проведено після завершення навчального року.

За матеріалами Освіта.ua