Школярам видадуть атестати за старою процедурою

atestat   Міністерство освіти і науки у цьому році повернеться до перевіреної процедури видачі документів про освіту, щоб усі діти змогли вчасно отримали свої атестати. Про це у своєму Facebook написала міністр освіти Лілія Гриневич.

 За її словами, у МОН було проведено нараду, на який відбулось обговорення виготовлення атестатів і свідоцтв про освіту для випускників 9 і 11 класів.

 «Є реальна загроза не видати вчасно документи випускникам. Місяць тому МОН раптово змінило електронну базу, в яку мають вноситися дані про випускників для подальшого друку документів. Що з’ясувалося на нараді: нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї звертатимуться тисячі шкіл. І найстрашніше – при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!», – повідомила Гриневич.

 Міністр повідомила, що щоб цього не допустити, міністерство буде вимушено повернутися до перевіреної процедури і зробити все можливе, щоб всі діти вчасно отримали свої документи.

 «Ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з поданням документів на вступну кампанію. Вартість документів буде значно здешевлено», – наголосила міністр.

 Разом з тим, вона висловила переконання, щодо необхідності руйнування монополії і старих схем.

 «Вважаю, що бази даних освіти мають бути в державній, а не в приватній власності, але не можна ставити експерименти на дітях, змінюючи процедури видруку атестатів за два місяці до випускних. Цього року діти отримають документи про освіту вчасно», – зазначила Гриневич.

 Вона повідомила, що одразу по закінченні навчального року буде розпочато зміни в роботі з базами даних освіти.

 «Будуть проведені прозорі конкурсні процедури і в спокійному – не авральному! – режимі запроваджені необхідні зміни», – запевнила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.