День пам’яті та примирення

photo01   З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України 8 травня в гімназії відбувся захід «Ніколи знову»  до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, 70-ї річниці завершення Другої світової війни та Дня пам’яті і примирення. Учасниками заходу були учні   8-10 класів.

На свято були запрошені ветеран Другої світової війни Ганжа Володимир Анатолійович та учасники бойових дій в Афганістані Володимир Рясний та Володимир Вернигора.

В цей день о 12.00 годині хвилиною мовчання всі учні та вчителі гімназії вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні та зоні антитерористичної операції.

Упродовж тижня в гімназії були проведені виховні години «Поклонимось великим тим рокам», виготовлені плакати та листівки. Також учні гімназії взяли участь у акції «Мак пам’яті». Вони виготовляли пам’ятні знаки для себе та своїх близьких. Майстер-класи по виготовленню маків для учнів гімназії провела Г.В.Тимошенко. Червоний мак є традиційним українським символом, про який співалося в козацьких думах як про символ пролитої козацької крові. З іншого боку, червоний мак є європейським символом пам’яті жертв І та ІІ світової війни.

Цього року за нагоди 70-тої річниці перемоги над нацизмом запропоновано нове гасло: “Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

photo02 photo03 photo04 photo05 photo06photo07 photo08 photo09 photo10 photo11