Аліна Петрівна Снєт – переможниця конкурсного відбору від проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» та учасниця Медіаграмотного ретриту у м. Варшава, Польща

З 27-29 березня 2024 року у Варшаві (Польща) відбувся Медіаграмотний ретрит від проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», що впроваджується IREX за підтримки Посольства США в Україні та у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

Учасницею міжнародного заходу серед педагогинь із Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Сумської, Чернігівської та Черкаської областей була учителька української мови та літератури Снєт Аліна Петрівна.

Команда проєкту презентувала учасницям стратегічний підхід до медіаграмотності: вивчення фінського досвіду та розроблення національної стратегії в Україні.

Медіаграмотний ретрит був спрямований на обмін досвідом щодо інтеграції медіаграмотності в освіту між найактивнішими вчителями в максимально безпечному та комфортному місці, надання практичних порад та інструментів щодо інтеграції медіаграмотності в навчальні предмети, вироблення алгоритмів поведінки в разі виникнення складних ситуацій при обговоренні чутливих тем, пов’язаних з війною.