Знайомство школярів з діяльністю суду⚖️

06.04.2023 до Черкаського окружного адміністративного суду завітали учні 👱‍♀️👨‍🦰11-М класу Черкаської гімназії № 31.

Зустріла гостей завідувач сектору по забезпеченню роботи керівника апарату суду Любов Сіволдаєва, яка провела для дітей екскурсію приміщенням суду та розповіла про діяльність судової установи, історію утворення Черкаського окружного адміністративного суду.

Школярі мали можливість поспілкуватися з головою суду Валентином Гаращенком та керівником апарату суду Олегом Кочержинським.

Суддя-спікер ЧОАС Алла Руденко розповіла дітям про роботу судді, систему судів загальної юрисдикції, адміністративне судочинство, склад учасників справи, підсистему відеоконференцзв’язку.

Суддя ЧОАС Валентина Орленко продемонструвала учням суддівську мантію, наголосила на атрибутах зали судових засідань.

Начальник відділу організаційного забезпечення та контролю (канцелярії) Інна Волобуєва розповіла про роботу відділу, зосередила увагу учнів на формуванні судової справи.

Також учні побували, в якості вільних слухачів, у судовому засіданні з розгляду адміністративної справи під головуванням👩‍⚖️ судді Анжеліки Бабич.

🔗Проведення подібних заходів є дуже важливим для суспільства, адже вони сприяють зростанню довіри до судової влади, а Черкаський окружний адміністративний суд завжди відкритий для таких ініціатив.

Більше фото