11 січня – Міжнародний день слова «дякую»

Сьогодні один із найввічливіших днів у році. 11 січня у світі відзначають Міжнародний день слова «дякую». Свято, яке нагадує людям про цінність хороших манер, засноване за ініціативи ЮНЕСКО і ООН. Вперше вислів «дякую» зафіксовано у словнику-розмовнику, виданому в Парижі в 1586 році.
Слово «дякую», як вважають психологи, є своєрідним усним «погладжуванням», воно заспокоює і зігріває своєю теплотою, позитивно впливає на емоційний стан та розумову діяльність людини. Вираз подяки покращує здоров’я як адресату, так і тому, хто виражає свої почуття. Однак справжня вдячність, яка може принести користь, повинна йти тільки від чистого серця.
Вираз «дякую» застосовувати в житті легко, він дуже простий і щирий і є провідником встановлення теплих доброзичливих відносин. А Міжнародний день слова «дякую» навчає нас не боятися і не соромитися дякувати оточуючим, світу і самим собі.
Слова подяки володіють чарівними властивостями – люди за їх допомоги дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції, тому не скупіться на добрі і теплі слова, дякуйте у цей день (і не тільки сьогодні) всім, кого ви любите і цінуєте.