Програма організації харчування

10 січня 2021 року учні Черкаської гімназії № 31 стали учасниками Програми організації харчування у закладах загальної середньої освіти

комунальної власності міста Черкаси на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 09.12.2021 № 15-24.

Реформа шкільного харчування поставила своїм завданням змінити ставлення учнів до їжі, а основною її метою є розвиток у школярів власних смакових уподобань, спираючись на українську та світову кухню.

Оновлене меню, що включає збільшення овочевих салатів, урізноманітнення переліку гарнірів, зміну пропорцій харчових інгредієнтів, додавання в страви спецій,
зменшення вмісту солі та цукру, врахування особливих харчових потреб школярів, надання значення кліматичному періоду харчування – це лише невеликий перелік змін, що відбуваються. А ще збільшення порцій, надання переваги десертам із сезонних фруктів, можливість вибору страв із певного переліку, збільшення харчової цінності їжі до фізіологічних норм для дітлахів – усе це сприяє значному покращенню шкільного харчування!

Вартість шкільного обіду збільшена майже вдвічі і оплата проводиться за рахунок
місцевого бюджету.

Тож побажаємо нашим маленьким школярикам «Смачного!» і будемо розраховувати на подальшу популяризацію здорового харчування у нашому суспільстві та поліпшення здоров’я майбутніх поколінь!

Більше фото