Все заради перемоги

photo001Вся країна з хвилюванням спостерігає за військовими діями, які відбуваються на сході нашої країни, жодна людина не залишається осторонь цих трагічних подій.

   Учні та вчителі нашої гімназії, як можуть, підтримують дух українців, які відстоюють незалежність нашої країни на східних рубежах.

   Весь минулий тиждень учні та вчителі гімназії збирали допомогу бійцям, що перебувають у зоні АТО: теплі речі, одяг, продукти харчування, предмети гігієни тощо.

   Допомогли організувати відправлення всього, що зібрано в гімназії, козаки Черкаського крайового товариства Українських козаків та отець Василь із Свято-Троїцького кафедрального собору Черкаської єпархії Української православної Церкви Київського патріархату. 25 листопада 2014 року відбувся хвилюючий захід, в якому взяли участь учні 9-11 класів. Перед гімназистами виступили крайовий отаман В.Г.Чепелуха та отець Василь.

   Особливе враження справила на учнів зустріч з бійцями АТО. Хлопці напередодні прибули у 10-денну відпустку із зони бойових дій. Важко було стримати емоції, коли до зали зайшли троє 19-річних юнаків. Вони представилися лише за іменами та позивними – «Снайпер», «Солодкий» та «Лемур». Натомлені та небагатослівні вони все ж розповіли про те «як там на війні». Менше всього хотіли ділитися проблемами та говорити про поранення, найтеплішими словами згадували своїх батьків та близьких.

   Активісти учнівського парламенту вирішили допомогти хлопцям коштами, які були зібрані під час благодійного концерту. Уявіть, як зніяковів весь зал, коли хлопці навідріз відмовилися брати гроші. Після умовлянь погодилися лише з умовою, що цими коштами допоможуть своєму другові у придбанні бронежилета. Чи не це є справжнім прикладом бойового братерства?

   До бійців звернулися учні початкових класів із патріотичними віршами та полум’яною промовою, передали їм власноруч виготовлені прапори, щоб там, на передовій, хлопці завжди відчували підтримку своїх земляків.

   Учні школи просили передати бійцям, що підростаюче покоління підтримує справжніх патріотів України, і побажали бійцям повернутися додому з перемогою та живими й здоровими.

   Всі присутні на заході вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та бійців, що загинули у зоні проведення АТО, хвилиною мовчання.

   Зовсім несподіваним гостем гімназії став Валерій Макеєв – адвокат і волонтер, який займався волонтерською допомогою українським бійцям у зоні проведення АТО на сході України та батальйону тероборони “Черкаси” на південних рубежах. Валерія було арештовано у місті Ровеньки на Луганщині. Після 100-денного полону Валерій повернувся додому.

   Учні гімназії подарували гостям музичні вітання. А на завершення всі присутні виконали державний гімн України. Здавалося, ще ніколи в стінах гімназії не лунало так щиро, зворушливо і переконливо: “Душу й тіло ми положим за нашу свободу…”

   По завершенні заходу учні завантажили понад 100 коробів та мішків із допомогою до авто, яке відправилося з благословення отця Василя у напрямку Маріуполя…

   А дівчата ще довго не відпускали Снайпера, Солодкого та Лемура, які виявилися простими хлопцями із сусіднього двора. І ні в кого з гімназистів не виникало сумнівів, що хлопці – справжні герої.

   ЧОДТРК “Рось”. Випуск новин від 28.11.2014 р.

[youtube]9tH02p_Yl30[/youtube]

 Фотографії з події