УВАГА! Ми вже сортуємо сміття!

Це повністю учнівська ініціатива. Це наші учні клеїли, стругали, різали, пиляли, фарбували, понад 2 місяці виношували цю ідею, працювали протягом усіх осінніх канікул – і результат того вартий. В гімназії вже стоять контейнери. Тепер справа за нами. Для всіх учнів, вчителів та працівників гімназії має стати звичкою сортування сміття.

Що і куди сортувати:

Пластик – червоний.
Можна класти: пластикову тару, коробки з-під йогурту, пластикові пляшки, посуд та коробки, поліетиленові пакети та плівку, упаковки “Тетра Пак”.
Не можна класти: одноразові контейнери в магазині і посуд, обгортки з-під цукерок та шоколаду, поліетиленові пакети, які вимащені їжею чи жиром, не до кінця спустошену тару, пластикові іграшки.
Папір – синій.
Можна класти: газети, журнали, зошити, чистий та використаний папір, книжки без обкладинки, картонні ящики та коробки, паперові пакети та паперову тару.
Не можна класти: вологий папір та картон, використаний паперовий посуд, картонну тару для напоїв, плівку, фольгу, чеки з магазинів, пачки з-під цигарок, сухі та вологі серветки.
Органіка – зелений.
Можна класти: харчові відходи, залишки від чаю та кави, кімнатні рослини, квіти.
Не можна класти: олію, молоко, соуси та будь-які рідини, великі кістки, недопалки, а також інші біовідходи, що не рокзладаються.
Метал – жовтий (в кадрі немає, контейнер для металу стоїть лише у вестибюлі на 1 поверсі).
Можна класти: алюмінієві бляшанки з під-напоїв.
Не можна класти: металеві іграшки, брудний метал чи бляшанки із напоєм усередині.
Змішані відходи – кольоровий.
Можна класти: просмалений та ламінований папір, обгортки, ручки, маркери, вологий папір та картон, не до кінця спустошену тару, чеки, серветки, паперові стаканчики, фольгу
Не можна класти: тару від небезпечних чи хімічних речовин, небезпечні речовини (батарейки тощо).
На 2 поверсі, біля кабінету директора та за розкладом знаходиться контейнер для вживаних батарейок, які збираються завжди окремо
Біля кожного блоку контейнерів скоро з’являться коробки під кришки з-під пляшок. Вони також мають викидатися окремо від пластику.

76605252_2454349774673188_8452723722766254080_n