Тиждень математики, фізики та інформатики

     З 13 по 17 лютого в Черкаській гімназії № 31 проходив тиждень математики, фізики та інформатики  “Математичний марафон” вчителями: Веретільник Н.К., Бутар Т.Б., Гребенніковою Т.Д., Демешком Ю.Ю.,  Калько Л.М., Кириченко Л.М., Кулаківською Л.П., Левченком І.А, Мосінзовою Л.М. Підгорною Т.В., Рибою О.М., Солодовником М.Ю., Шарабуровою О.О.

     Для проведення тижня були задіяні учні 5-11 класів.

Проведені заходи
– надали можливості учням розкрити свої організаторські, творчі, інтелектуальні здібності та відчути себе талановитою особистістю.
– проявити пізнавальний інтерес до вивчення математики.

        У понеділок шукали вірні шляхи в «Логічному лабіринті» учні 5 класів, змагались в «Математичній вікторині» учні 11-х класів, «вертілися» на «Математичній каруселі» учні 7 класів.
У вівторок змагалися учні 6-х класів в конкурсах «Швидкі, сміливі та кмітливі». А учні 8-х класів активно провели квест «Математика! Та не тільки…»
У середу відбувся “Математичний бій” серед учнів 10-х класів. Як сказав Рене Декарт: “Не достатньо лише мати добрий розум, головне – раціонально застосовувати його”. Мета “Математичного бою”: поглибити знання учнів з математики, розвивати пізнавальну активність, логічне мислення, увагу, уяву, пам’ять, спритність. Вчитися працювати в команді, провести цікаво дозвілля.
У четверг учні 8-х класів змагалися у «Брей-ринзі з фізики», а 5-х класів подорожували у «Веселому експресі» інформатики, а учні 6-х класів спостерігали за «Цікавими фізичними дослідами»
В п’ятницю приймали участь учні 6-х класів у «Інформатичних перегонах»
На протязі тижня для учнів 7-11 класів було проведено уроки «Експерементальної фізики», головною ідеєю яких було:
– створити фундамент для сприйняття і вивчення школярами сучасної фізики;
– зберегти інтерес до досліджень, пізнання навколишнього світу;
– зробити перші кроки до формування творчої особистості учнів.
На уроках виконували дослідження, проводили прості фізичні експерименти. Учні з задоволенням змагалися у різноманітних конкурсах, демонструючи кмітливість, винахідливість, творчість.

   Цікавим виявився тиждень. Адже… «Навчатись, можна весело… Щоб переварити знання, потрібно ковтати їх із задоволенням»
А.Ф. Франс.

     Більше фото