Шевченківський тиждень

 Шевченківський тиждень учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури гімназії №31 провели в різноманітних цікавих заходах.

Кожен день розпочинався тематичними виставками: “Портретна галерея українських письменників”, “А жінка у світ приходить для любові”, “Золотослів Тараса Шевченка”, “Історія в картинах”.

З метою вшанування творчості Лесі Українки, Василя Симоненка були проведені у 5-х-6-х класах конкурси читців, а до 190-річчя з дня народження Леоніда Глібова – інсценізації за байками автора.

Для учнів 7, 10 класів гімназії вчителями-філологами були підготовлені вікторини: “Народна мудрість”, “Найрозумніший”, “Знавці Шевченкового слова” для того, щоб перевірити, чи всі діти знають про долю й творчіть свого земляка.

Учні 5-х класів узяли участь у конкурсі учнівських проектів: “Я відкриваю Шевченка”, де звучали аудіозаписи творів Т.Г. Шевченка у виконанні знаних акторів та декламування поезій школярами. На заході учні продемонстрували високий рівень знань, ерудицію, інтелект й обізнаність.

Щорічною традицією в гімназії стали Шевченківські читання. Де ще, як не в Черкаській школі, у місті, що є батьківщиною великого поета, можна проводити такий захід. Обов’язковою умовою таких читань є розуміння тих слів, які учень вимовляє, укладає в них душу. Напевне, саме звідси з’являється почуття поваги до всього свого, українського , любові до краю, його традицій, до рідного слова.

      Більше фото