Семінар заступників директорів з виховної роботи

image01   23 лютого 2016 року в гімназії відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів міста. Тема семінару «Національно-патріотичне виховання як складова духовного розвитку громадянина України». Адміністрація, вчителі та учні познайомили учасників семінару з виховною системою роботи гімназії з питань національно-патріотичного виховання, поділилися досвідом по питаннях створення виховного середовища у співпраці з громадськими організаціями та державними установами.

   В програма семінару була насиченою. Спочатку гості були присутні на відкритті в музеї Бойової слави експозиції, присвяченої Сергію Амбросу, та зустрічі з активістами цивільного корпусу «АЗОВ». Захід підготувала керівник музею Ісаєва Лариса Анатоліївна.

   Потім вони відвідали відкрите засідання євроклубу «Глобус» «Міжнародний проект «Міграція: за і проти». Керівник євроклубу Науменко Олена Василівна та учасники клубу ознайомили гостей з міжнародними проектами, в яких вони беруть участь. На засіданні клубу виступала Лисенко Наталія Михайлівна – начальник Придніпровського районного відділу ДМС. Вона розповіла учням про нові паспорти громадян України, правила отримання закордонних паспортів та відповіла на питання учасників семінару.

   Заступники директорів з виховної роботи побували у музейному залі Тараса Шевченка та ознайомилися з тематичною виставкою літератури.

   На спільному засіданні учнів козацької сотні імені Святослава Хороброго гімназії №31 та студентів студентської сотні імені Богдана Хмельницького ЧНУ за участю крайової старшини Черкаського крайового товариства Українських козаків заступники директорів шкіл переконалися у ефективності взаємодії козацьких осередків та отримали цікаві інформацію від доктора історичних наук, професора ЧНУ Присяжнюка Юрія Петровича.

   На майстер-класі, який провела вчитель обслуговуючої праці Лариса Юріївна Степанець, учасники семінару навчилися виготовляти справжніх птахів щастя.

   На завершення семінару заступники директорів шкіл відвідали благодійний концерт «Чарівні струни української душі». Гості отримали яскраві враження від виступів вокальної студії «Карамель» – керівник Світлана Семілеткіна, вокального ансамблю «Імпровіз» – керівник Вікторія Казмирук, танцювальної студії «Грація» – керівник Антоніна Оробець, хореографічного колективу під керівництва Ольги Бичкової. На сцену цього дня разом з учнями вийшли Олена Володимирівна Соколюк, Оксана Іванівна Пащенко, Аліна Петрівна Снєт, Олена Василівна Науменко, Алла Володимирівна Білорус, Світлана Василівна Бондар. Зібрані від концерту кошти підуть на операційне лікування Польчук Анастасії, учениці 8-А класу Черкаського навчально-виховного об’єднання «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-II ступенів №36» ім. Героїв-прикордонників.

Велика подяка всім, хто брав участь у підготовці семінару. Також дякуємо гостям за увагу та добрі слова про гімназію.

image02 image03 image04 image05 image06 image07 image08 image09 image10 image11 image12 image13 image14 image15