Підсумки Зустріч учнів проект Чорнобиль

  У рамках Україно-німецького року мов та згідно із завданням по співпраці між школами-партерами «Pasch-Schulen: Partner der Zukunft»  20-21 жовтня відбулася зустріч учнів Сумської гімназії № 1 та учнів нашої гімназії.  Обома учнівськими групами було продемонстровано результати роботи над проектом «Чорнобиль – очима простих людей». Ця співпраця відбулась за підтримки Гете-Інстититу та проводилась німецькою мовою.

На початку зустрічі учні в ігровій формі знайомилися та малювали портрети один одного, що надало роботі невимушеної атмосфери.

Ми разом перегорнули трагічні сторінки історії людей, які постраждали внаслідок катастрофи у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС. Наші гімназисти розповіли гостям про причини та перебіг тієї страшної аварії. Сумчани повідомили про жахливі наслідки трагедії для українців.

Надалі наші учні 9-го та 8-го класу презентували історії двох сімей, які були евакуйовані із міста Прип’ять. Це сім’ї Ірини Пелех та Ірини Лавренюк, які на час аварії були дітьми.
Наших учнів вразила стійкість духу людей, яких спіткала така непроста доля.

Учні Сумської гімназії показали презентації про наслідки цієї екологічної катастрофи, про сім’ю переселенців та віртуальне інтерв’ю з ліквідатором наслідків Чорнобильської АЕС.
Надалі учні переглянули фільм про Чорнобиль, виконували завдання у парах та групах. Наприкінці зустрічі учні обмінялися шкільними газетами, в яких висловили свої враження від теми роботи.

Надалі усі разом відвідали екологічний музей у загальноосвітній школі № 32, учні якої провели екскурсію присвячену Чорнобильській аварії німецькою мовою.

Наступного дня наші гості відвідали Чигирин, Суботів, Медведівку та село Буда, де змогли дізнатися більше про звитяги та побут гетьмана Богдана Хмельницького та історію козацької держави.

Більше фото