Черкаський книжковий фестиваль

  07 – 09 квітня відбувся перший Черкаський книжковий фестиваль. Гімназисти стали активними відвідувачами цього справжнього свята для книголюбів.

Учні 7-9 класів побували на лекції письменника Сергія Синюка «Літературна кухня, або поради прозаїку початківцю», де довідались про про те, що

• в цікавому тексті має бути «ой»
• читацька норма Стівена Кінга – 70 -100 книг на рік
• вчитись композиції тексту варто у художників та музикантів
та ще багато цікавого .

Побували на мотиваційному полілозі «Куди приводять книги…» , який провила директор львівської Бібліотеки на площі Ринок 9 Тетяна Пилипець. Закохана в свою роботу, енергійна та життєрадісна вона зруйнувала всі стереотипи про працівників бібліотеки і довела, що успіх – це не везіння, а бажання + прагнення + праця.

Дехто з учнів, готуючись до майбутнього, прийняв участь у дискусії «Як віднайти себе серед буденщини й побудувати успішний бізнес з улюбленої справи» , яку провела В. Любаха.

Ті, хто захоплюється культурою Сходу побували у Японській студії, де було презентовано книгу Кендзі Міядзяви «Ресторан, де виконують побажання».

Найхоробріші одинадцятикласники зустрілись з Вано Крюгером. Враження від автора збірки «Прощальний поцілунок Ілліча» суперечливі, але неповторні.

Ю. Овсієнко поділився зі слухачами, «Як стати радіоведучим з нуля». Тож скоро можемо очікувати на появу нової радіоточки.

Сподіваємось, що фестиваль стане щорічним, адже ще стільки всього цікавого.

Більше фото