«Агенти змін – 2017»

 Старовойтова Олександра – переможиця загальноукраїнського конкурсного відбору «Агенти змін-2017»

«Агенти змін» спільно з Малою академією наук України оголосили  відбір активних учнів                    8 -10 класів на  вступ до Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін -2017». Старовойтова Олександра, учениця 8 – Б класу Черкаської гімназії № 31, стала однією з переможців загальноукраїнського конкурсного відбору серед усіх учнів Черкаської області.

Школа “Агенти змін-2017” є першою в Україні спробою системного навчання дітей громадянській освіті, що передбачає створення умов для формування у підлітків активної життєвої позиції, здатності до самореалізації в умовах громадянського суспільства та надбання успішного соціального досвіду, лідерських якостей та усвідомлення причетності до локальної громади.

Учасники отримують можливість презентувати свої напрацювання на всю країну.

Навчання в Школі має на меті формування в  учасників усвідомлення своєї ролі у громаді, участі та можливостей впливу на її розвиток, поглиблення розуміння понять «громадянське суспільство», «громада», «відповідальна участь». Усі заняття проходять в ігровій та творчій атмосфері із застосуванням неформальних інтерактивних методик «Leaning by doing» з досвідченими тренерами і викладачами. У програмі заплановано цікаві зустрічі, екскурсії містом та творчі вечори.

Школа проходитиме у Києві в чотири етапи  (по три дні у березні-травні-жовтні-листопаді) та передбачає домашні завдання  та консультації в режимі оn-line для учнів.

Одним із етапів відбору було написання есе на тему  «Чому мрії одних змінюють світ, а мрії інших залишаються лише мріями?»

З 19 по 22 березня Олександра взяла  участь у першому етапі школи «Агенти змін», ось що вона говорить про це: «Агенти змін – це незабутні емоції і знайомство з цікавими людьми. Також прекрасні викладачі і цікава інформація про лідерство і менеджмент. Здається, що за ці три з половиною дні я зробила більше, ніж за цілий рік. Ніколи не забуду наші сесії, каву-брейк, прогулянки, а також смачну їжу, зарядку. Сподіваюсь, що у травні я знову зустрінусь зі своїми новими друзями».