Гурт гімназистів подався на престижний конкурс молодіжних проектів

Команда наших гімназистів зі старших класів у рамках Третього конкурсу молодіжних історичних проектів “Радянське минуле: (пере)осмислення історії у вимірі пропаганди цінностей” (2024), що раз на 2 роки проводить в Україні Всеукраїнська асоціація вчителів історії та суспільних дисциплін “Нова Доба” спільно з DVV International та Фондом Коербера у Вірменії, Сакартвело, Молдові та Україні за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, – створила роботу на тему “Дружба народів”: совєтський, радянський, національний та європейський виміри толерантної цінності в Україні (наш молодіжний погляд із Черкас).

Додатками до цієї роботи ідуть опитування різних людей у межах напрацьованого командою кейсу питань під загальною назвою “Дружба народів” у розумінні поколінь. Тут ви можете ознайомитися зі зразком Анкети та 15 опитуваннями, які провели Юрченко Дарина, Вороний Максим, Вдовиченко Мірра, Голуб Ніна, Кальченко Яна, Красоткін Іван, Данчишен Анастасія, Луговська Марія, Гречка Ольга, Черниш Максим.

Спираючись зокрема і на ці опитування очевидців, під керівництвом учителів Сергія Шамари і Оксани Бобир гімназисти вели Щоденник свого 2-місячного дослідження, а також створили ще три продукти – два текстових (наукових) дослідження у рамках конкурсу і одне мотиваційне відео, котре б лаконічно відображало все дослідження в комплексі.

Запрошуємо вас до перегляду, оцінки та поширення відео (Щоденник, розділи “Історія” та “Сучасність” будуть презентовані загалу після оцінювання журі):

Ти хочеш дружити? І навіть народами?!