Участь гімназистів у фестивалі з робототехніки

22 січня 2022 року відбувся п’ятий регіональний фестиваль з робототехніки FIRST LEGO League Challenge.

Учні Черкаської гімназії №31: 10-А Лисенко Олександр, 9-В Гордієнко Софія, Курінний Борислав, Мухамедзянова Люба, 8-В Гуцало Максим, які відвідують гурток робототехніки мали змогу вперше долучитись до міжнародної програми-конкурсу, який організовує неприбуткова організація FIRST LEGO League. FIRST LEGO League представляє STEM напрям освіти. До конкурсу в Україні залучено понад 7 тисяч дітей.

Цьогоріч фестиваль проводився в режимі онлайн. Формат фестивалю – це не лише конструювання та змагання роботів, а й можливість командам відчути себе науковцями, винахідниками та інженерами.

Команда учнів нашої гімназії зібрала та запрограмувала робота для виконання місій, підготувала проєкт з теми, яка була оголошена FIRST Lego League. Тема цьогорічного сезону – «Доставка об’єднує», що присвячена тому, як вантажі перевозяться, сортуються та доставляються до пункту призначення.

На фестивалі на учасників чекали такі види змагань: «Гра роботів», «Інноваційний проєкт», «Дизайн робота» та «Основні цінності», а також інтелектуальні ігри.