Тиждень початкових класів у Черкаській гімназії № 31

Традиційно, наприкінці листопада, в початковій школі гімназії пройшов тематичний тиждень початкових класів. Цьогоріч він одержав назву «Сходинки до наукового Олімпу» і був присвячений здобуттю знань із різних предметів.

У понеділок, 30 листопада, у  світі відзначали Міжнародний день домашніх улюбленців, тому початківці створювали проект «Мій домашній улюбленець». Учні переглянули та обговорили мультфільм «Живчик та його друзі», працювали з чарівними цеглинками Lego, з яких конструювали Велику китайську стіну, піраміди Єгипту, Ейфелєву вежу, Афінський Акрополь та інші відомі споруди світу. Школярі брали участь у майстер-класах «Кольорові досліди», на яких спостерігали за кольоровими перетвореннями різних хімічних речовин. Отже, перший день був присвячений дослідженню навколишнього світу, і тому, в одязі початківців переважав зелений колір.

 День української мови, що відбувся у вівторок 1 грудня,  одягнув дітей у червоний колір. Учні брали участь у конкурсах декламаторів та виконавців пісень, розгадували малюнкові загадки прикмет, прислів’їв і приказок про зиму, адже почалась календарна зима. Школярики грали в дидактичні ігри із використанням цеглинок Lego.

День математики припав  на середу і визначав кращого математика кожного класу під час математичного КВК. Маленькі здобувачі освіти пояснювали загадки, ребуси і кросворди, адже «Загадка – до мудрості кладка». Цього дня школярі вдягнули одяг синього кольору. 

Четвер – жовтий день ерудитів. Першокласники подорожували у країну Казок з бібліотекарем Обласної бібліотеки для дітей  Мединською Ларисою Володимирівною. Учні 2-4 класів визначали ерудитів класу і крокували у майбутнє, створюючи і презентуючи колажі «Ким я мрію стати?». 

День мистецтва, у п’ятницю, був різнокольоровим. Діти других класів  брали участь в інтелектуальній вікторині «Мистецтво надає крила», знайомлячись з виробами декоративно-ужиткового мистецтва. Початківці творили дива своїми руками, працюючи у творчій майстерні і виготовляючи поробки зі вторинної тари. Наостанок дослідили відбитки своїх пальчиків, виготовивши композицію «Пальчики єднання», адже тільки об’єднуючись і працюючи разом – вчителі, школярі і батьки – ми будуємо Нову українську школу.

Більше фото