Тиждень початкової школи

З 26 по 30 листопада  2018 року в гімназії пройшов  Тиждень початкових класів під девізом:  «Далекий близький Космос». Життя  школяриків – початківців  протягом тижнясупроводжували   пізнавальні вікторини та відеоподорожі «Космічна математика», «Ми зроблені із зоряного пилу», «Далекий і близький космос» (сторінками дитячого журналу «Джміль», веселий експрес «Космічна мандрівка»,  цікаві проекти «Таємниці космосу. Подорожуємо, досліджуємо», які були представлені на виставці для загального ознайомлення, веселковий конкурс – вернісаж  «Погляд в небо», засідання спікінг-клабу «Професія – космонавт», в рамках якого було організовані перегляди та обговорення  мультфільмів та відео про космос,  ерудит- круїзи «Open Space»,  виготовлення поробок із вторинної сировини на виставку «Вирушаймо в космос».

Захоплення в маленьких гімназистів викликала пропозиція виготовлення костюмів для космічних подорожей і можливість сфотографуватися в цих костюмах у спеціально обладнаній фотографувальній зоні.

Першокласники завзято приймали участь у «Космічному КВК», який проводили для них працівники обласної дитячої бібліотеки, 2-гі та 3-ті у веселих квестах  «Подорож у космос», а учні 4-х класів – у традиційному для гімназії конкурсі «Найрозумніший», переможці якого одержали статуетки сови – емблему мудрості.

Родзинкою тижня стало відвідування пересувного планетарію «Астрономія для дітей», де школярі мали змогу наочно  ознайомитися з цікавими відомостями про життя Космосу.

З великим ентузіазмом учні, батьки та вчителі початкової школи прийняли участь у благодійному концерті «Я хочу зрозуміти Всесвіт, чому він влаштований так і навіщо ми тут!»,     зібрані кошти з якого  у сумі 6100 гривень   були передані на лікування пацієнту онкологічного диспансеру, учню 2-го класу Канівської школи Бойко Ярославу.

Вже доброю традицією  для  маленьких учнів, батьків і  вчителів стало використання кожного дня різних кольорів веселки в одязі, кульових ручках, іграшках, які приносили діти,  навчальному приладді тощо.

До проведення заходів були залучені всі учні  початкових класів. Найактивніші учасники тижня були нагороджені грамотами і подяками гімназії. Всі заходи спрямовані на виховання  пізнавальних інтересів учнів, рухливої активності, розвитку мовлення та збагачення словника, розвитку сенсорних і творчих здібностей , вихованню доброти, почуттю краси та гармонії у житті.

Більше фото