Міжнародний День Миру

image   21 вересня весь світ відзначає Міжнародний День Миру .

   В 1982 році, в своїй резолюції Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. С тих пір свято, яке відзначається 21 вересня, залучило мільйони людей, охопивши багато країн та регіонів. Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього.

   Для більшості людей планети Земля – мир – це повсякденна реальність: діти ідуть до школи, дорослі на роботу, навкруги панує спокій та безтурботність Але для багатьох у сучасному світі спокійне життя — це лише казкова мрія. От і в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається людська кров, тому для нас цей день особливий.

   В цей день в гімназії проходила акція «Голуб миру» Учні виготовляли символічних голубів, які, сподіваємось, принесуть мир та спокій нашій Батьківщині, припинять кровопролиття та страждання тисячі українців. Нехай ці голубки повернуть додому батьків, синів, чоловіків та братів, щоб спокій запанував у душах та серцях людей.

   На святі були присутні гості: старший координатор та активісти волонтерської організації “Наш батальйон” Скічко В’ячеслав, учасник АТО Тимошенко Олександр. 18 вересня у нас в гімназії пройшла виставка – ярмарок “Україно, ми – твоя надія”.. За рішенням Ради гімназії частину коштів ми передали волонтерській організації «Наш батальйон»

 Хай буде мир віднині і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі.

І сльози щастя на своїх обличчях

Відчують всміхнені усюди матері!

image01 image02 image03 image04 image05 image06 image07 image08 image09 image10