Для профілактики захворювання коронавірусом слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами,
- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має лихоманку та кашель;
- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й ускладнене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію своїх пересувань;
- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
- джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворювання, спричинених новим коронавірусом:
- Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти
- Сторінка Центру громадського здоров’я України
- Сторінка Міністерства охорони здоров’я Україна
Зверніть увагу! Коронавірус є термолабільним, що означає, що він чутливий до нормальної температури приготування (70°С) Том слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м’ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі.