Cемінар «Навчаємось один в одного»

image01   9 – 12 липня в місті Мелліха (Мальта) відбувся семінар «Навчаємось один в одного» для амбасадорів навчальної програми Європейської комісії eTwinning Plus. Учасниками стали близько 25 амбасадорів з Мальти, України, Латвії, Польщі та Португалії; серед яких були і українці – Олена Науменко (Черкаська гімназія №31) та Олена Лук’янець (Київська гімназія № 191 ім. П.Г.Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов).

   У рамках семінару ітвінери взяли участь у воркшопах з ораторського мистецтва, організації та проведення онлайн-курсів й тренінгів для учителів; ознайомилися з корисними сервісами (Thinglink, Penzu, Incredibox, Storify тощо).

   Мальтійські амбасадори представили аудиторії цікаві ігрові технології для реалізації у проектній діяльності. Зокрема, провели вікторину за допомогою QR-кодів та показали можливості ресурсу Aurasma, що перетворює статичні образи в динамічні. Вивчаючи у командах інструменти Aurasm, ітвіннери на практиці познайомилися з культурою своїх колег – намалювали національні образи та заспівали народні пісні.

   Також учасники познайомилися з новими музичними сервісами, які презентував польський амбасадор. Під час його майстер-класу ітвіннери навчилися використовувати цікаві інструменти з пошуку фонової музики для проектів і презентацій, та створювати власну музику.

   Найціннішим для учасників, звісно, стали знайомства, живий обмін педагогічним досвідом та поява нових дружніх стосунків з перспективою подальшої співпраці.

image02 image03 image04