У гімназії протягом 25-29 листопада 2024 року проходить методичний тиждень для молодших класів. У рамках співпраці із Черкаським державним технологічним університетом та підписаним договором про співпрацю між нашими закладами освіти, 27 листопада був проведений відкритий захід для учнів 2-А (класний керівник Голуб А.В.) та 2-В класів (класний керівник Шнайдер С.М.) на тему: “Хімія і продукти харчування”. Захід провела кандидатка технічних наук, доцентка, доцентка кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Мирослава Григорівна Коваль.
На заході були присутні заступник директора гімназії з навчально- виховної роботи Людмила Валентинівна Коротун та класні керівники цих класів. Під час уроку діти вивчали процес списання молока, якісні реакції на крохмаль. Шляхом лабораторних експериментів учні відповіли на запитання : “Чому солодкий мед?”, “Чому пухка випічка?”. На прикладі дослідження складу напою “Тархун”, учні побачили утворення зеленого кольору шляхом змішування двох основних кольорів – синього та жовтого. Видовищним був експеримент одержання “фараонових змій”. Учні ознайомлені з технікою лабораторного експерименту та технікою безпеки під час його проведення.
Захід пройшов у дружній та веселій атмосфері. Матеріал уроку викликав у дітей пізнавальний інтерес та захоплення новими знаннями та наукою хімією.
Дякуємо Мирославі Григорівні за приділений час, за відповідальну підготовку до заходу, захоплюючі та видовищні хімічні експерименти, за долучення дітей до нових горизонтів знань.
Із метою заохочення пізнавального інтересу учнів гімназії до безмежного світу науки, сподіваємося на нашу плідну співпрацю в майбутньому.