Учителі Черкаської гімназії №31 – учасники Сьомого «круглого столу» до 80-х роковин депортації кримських татар та інших корінних народів Криму

21 травня 2024 року в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся Сьомий «круглий стіл»: «Крим і Україна: історія, сьогодення, перспектива», присвячений вшануванню 80-х роковин депортації кримських татар та інших народів Криму та до Дня памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Із вітальним словом до присутніх звернулись Василь Мойсієнко, перший проректор ЧНУ імені Б.Хмельницького, Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, Наталка Земзюліна, директор ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Модератором заходу був Віталій Масненко – завідувач кафедри історії України ЧНУ імені Б.Хмельницького.

У рамках співпраці між закладом вищої освіти та гімназією, доповіді на засідання підготували наші педагоги: директор Сергій Шамара та заступник Людмила Коротун «Кримський міст» як символ та явище у контексті міждисциплінарного контент-аналізу», професор університету та вчитель гімназії Юрій Присяжнюк «Козацька інтервенція» як чинник російської повзучої анексії Криму».
Цікавим було обговорення кримської проблематики в академічному, дидактичному та публічному дискурсах.