Тиждень початкової школи

З метою підвищення рівня професійної компетентності педагогів початкової школи, формування інформаційної культури педагогічних працівників та інформаційно-комунікаційної компетентності учнів початкової школи з 27.11. по 03.12.2023 року в гімназії традиційно проведений тиждень початкових класів під девізом: «Сім кольорів краси й надії, в них наші задуми і мрії!».

Заходи, що виносилися на Тиждень початкової школи, були підпорядковані єдиній темі розвитку пізнавальних та творчих здібностей учнів, креативних починань, зміцненню дружніх відносин між учнями і носили пізнавальний, загально розвиваючий, краєзнавчий, природознавчий характер, сприяли вихованню любові та поваги до навчання і оточуючого світу, мали патріотичне налаштування.

Кожен день тижня був присвячений певному кольору веселкової палітри і життя школяриків – початківців протягом тижня супроводжували пізнавальні вікторини та відеоподорожі, які висвітлювали довідки та цікаві факти про кольори оточуючого світу, кольорові розминки, цікава арт-терапія (виготовлення чобітка для різдв’яних подарунків, новорічної ялинки, іграшки – антистреса «Смайлик»), традиційно працювала творча майстерня Святого Миколая «Творимо дива своїми руками», де для поробок були обов’язково використані матеріали вторинної тари і вироби були представлені на виставці для загального ознайомлення. Кожна паралель початківців брала участь у цікавих пізнавальних заходах: першокласники були учнями Школи юних дослідників «Магічна веселка», де мали змогу спостерігати за цікавими хімічними дослідами, протягом тижня працювала Арт-студія «Спільна мрія для українців, де кожна дитина мала змогу намалювати і передати для захисників України свій малюнок, з допомогою своїх вчителів діти здійснили відео подорож до червоної планети Марса та цікаву пізнавальну заочну подорож «Любо нам гратися!» про історію створення дитячих іграшок. З великим ентузіазмом молодші здобувачі освіти прийняли участь у підготовці та презентації фото – челенджу «Моя улюблений образ», де кожен мав змогу показати себе в найцікавішому вбранні, розповісти свою історію, визначитись зі своїми кольоровими уподобаннями.

Випереджувальним завданням для всіх класів було виготовлення проєктів «Світ починається з дитинства», де кожен клас виконував своє цікаве завдання, яке виявило творчий потенціал класних колективів. Проєкти всіх класів вирізнялися творчими знахідками, майстерністю виготовлення, цікавим налаштуванням. До виготовлення проектів була залучена батьківська громада і зроблена виставка.

Справжньою родзинкою серед інших заходів тижня стали конкурси декламаторів «Заговори, щоб я тебе побачив…», підготовлені класними керівниками 1-4-х класів та спортивні змагання «Спритний, сильний, сміливий», які підготували вчителі фізичної культури.

Чудовим доповненням Тижня стало «Шоу мильних бульбашок», яке викликало захоплення учнів, сприяло гарному настрою дітей, було одночасно пізнавальним та розважальним заходом.

Вже доброю традицією для маленьких учнів, батьків і вчителів стало використання кожного дня тижня різних кольорів веселки в одязі, кульових ручках, іграшках, які приносили діти, навчальному приладді тощо.

До проведення заходів були залучені практично всі учні початкових класів. Всі заходи спрямовані на виховання краєзнавчих і пізнавальних інтересів учнів, рухливої активності, розвитку мовлення та збагачення словника, розвитку сенсорних і творчих здібностей дітей, вихованню доброти, почуттю краси та гармонії у житті.